Home » Over Encon
Do more than is required of you

Welkom bij Encon Clean Energy

Encon Clean Energy biedt oplossingen op het gebied van mestbewerking en biogasbehandeling. Dit doen wij vanuit een perspectief waarbij we niet enkel een installatie leveren, maar toewerken naar maximale integratie van de installatie in de huidige bedrijfsvoering.
Dit vereist van de installatie dat deze zelfstandig kan functioneren, op afstand uit te lezen is en weinig onderhoud nodig heeft. Om dit te realiseren maakt Encon zelf de besturingssystemen bij de installaties. Vaak worden meerdere technieken op één locatie gecombineerd en warmte- en materiaalstromen gekoppeld.

Dit doet Encon vanuit de gedachte dat niet alles onder één dak gefabriceerd dient te worden maar juist vanuit het koppelen van de best beschikbare technieken op de markt. Ondersteund door onze leveranciers beschikken wij over een enorme hoeveelheid kennis en ervaring.
Wij hebben onze leveranciers [BioBG, Enertec, Regenis en Thermigas] zorgvuldig uitgezocht op hun kwaliteit, prijs en bedrijfsvoering en zijn dan ook trots dat deze veeleisende bedrijven ons hebben uitgekozen als partner.

De meerwaarde van Encon Clean Energy zit in het feit dat wij niet simpelweg een importeur zijn, maar wij gebruiken onze ruim 30 jaar ervaring in de plant bouw, onze eigen know-how plus de know-how van onze partners om onze klanten een zo goed mogelijk advies op maat te leveren. Wij zoeken altijd naar technische oplossingen die in de waardeketen van de klant passen en verdiepen ons dan ook grondig in de bedrijfsvoering en situatie van de klant. Zodat de installatie daadwerkelijk een doeltreffende oplossing voor u is!
Encon mestverwerkingsinstallatie
Missie

Met bewezen technieken nieuwe duurzame en financieel robuuste concepten realiseren

Wij willen een rol spelen in het voorzien van de toenemende behoefte aan schone en zuinige energie opwekking. Door gebruik te maken van ons scala aan apparatuur (aangereikt door onze partners), als het ware onze toolbox, zijn wij in staat met bewezen technieken nieuwe duurzame en commerciële concepten te realiseren.

Visie

Wij willen onze missie bereiken door middel van apparatuur van hoge kwaliteit en vooruitstrevende techniek, tegen reële prijzen en perfecte service aan te bieden, in concepten die een gezonde exploitatie door onze klanten mogelijk maken.

Samenwerking is de sleutel tot succes

SRA Bolsward b.v. bestaat sinds 1999. Het bedrijf is sinds 2004 gevestigd op de huidige ruimere locatie, die in 2018 nogmaals uitgebreid is. SRA is gespecialiseerd in roestvaststaal tank- en apparatenbouw.

Encon Clean Energy en SRA Bolsward zijn sinds 2015 partners. In dit partnerschap produceert SRA al het leidingwerk, procestanks en de vergister. Door dit partnerschap zijn we in staat flexibel op maat gemaakte oplossingen, te bieden tegen scherpe tarieven.

Ga naar SRA Bolsward

De Hoeve b.v. ontwikkelt en implementeert innovaties binnen Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Daarnaast is De Hoeve ook verantwoordelijk voor de certificering van alle ketenpartners.

Encon Clean Energy en De Hoeve B.V. hebben sinds 2016 een samenwerkingsverband, waarin Encon de mestverwerkingsinstallaties levert die passen binnen het KDV-concept.

Ga naar De Hoeve